top of page

TESTING EN SCREENING

Treadmill

'Control' is een multidisciplinair medisch centrum voor algemene gezondheid en sport in het hartje van Overijse gespecialiseerd in de fysieke omkadering en begeleiding van patiënten, recreatieve sporters en atleten.

Bij Control Overijse zijn we ervan overtuigd dat onze multidisciplinaire werking een grote meerwaarde zal betekenen bij jouw begeleiding. 

Testing

Een maximale inspanningstest of lactaattest geeft je een duidelijk beeld over jouw fysieke conditie. In onze praktijk kan deze test zowel op de fiets (eigen fiets of fietsergometer) als op de loopband worden afgenomen, afhankelijk van jouw voorkeurssport.

Je werkt een maximale inspanningstest met trapsgewijs stijgende intensiteit af. Tijdens de test worden vermogen, hartfrequentie en melkzuurconcentratie in het bloed gemeten. Deze gegevens zijn noodzakelijk om jouw individuele trainingszones en VO2max te bepalen. Individueel bepaalde trainingszones zijn de basis om zo efficiënt mogelijk te kunnen trainen.

Na de test leveren we jou via mail een uitgebreid rapport van de testresultaten. Je traint voortaan met meer comfort, en bovendien met een hoger rendement zowel voor je gezondheid als voor je prestaties! Na de inspanningstest kan je bij onze inspanningsfysioloog ook terecht voor trainingsbegeleiding op jou maat.

 

Sportmedische keuring

Indien je een maximale inspanningstest wenst af te leggen, dien je over een geldig sportmedisch attest of een wedstrijdlicentie te beschikken. Beschik je niet over dergelijk attest of licentie, dan is het nodig om voorafgaand aan de inspanningstest een sportmedische keuring te ondergaan. Tijdens deze keuring wordt nagegaan of je veilig kan sporten. Nadien ontvang je een sportmedisch attest dat 2 jaar geldig is.

Je kan hiervoor een afspraak maken bij Charlien, de sportkeuringsarts in onze praktijk

Gelieve het bekomen attest mee te brengen op de dag van je afspraak!

De inspanningstesten worden afgenomen door onze ervaren inspanningsfysioloog Jo Cooman.

Boek Nu

bottom of page