top of page

Kim Pauwels

Orthomoleculaire therapeute

thumbnail_PHOTO-2022-09-17-19-19-49.jpg

Wie ben ik?

Ik ben Kim, gepassioneerd door alles wat te maken heeft met gezondheid, voeding en sport.

In mijn vrije tijd haal ik mijn plezier uit lopen, fietsen, zwemmen,… Elke vorm van beweging, bij voorkeur in de buitenlucht en wat avontuurlijk, vind ik leuk. Uiteraard hoort daarbij de gepaste voeding en spendeer ik graag tijd in de keuken en de moestuin, maar ook in de supermarkt, op zoek naar nieuwe ingrediënten en recepten.

Na een doctoraat in Biomedische Wetenschappen en werkervaring in de farmaceutische sector ben ik me verder gaan verdiepen in de effecten van voeding op het lichaam. Tijdens de opleiding Orthomoleculaire Gezondheidszorg heb ik geleerd welke rol moleculen uit voeding (zoals vitaminen en mineralen) spelen en hoe deze kunnen ingezet worden om gezond te blijven of te worden.

Door mijn interesse in sport, zag ik snel de verbanden met sportvoeding, waarin moleculen zoals mineralen en elektrolyten een grote rol spelen. Tijdens een bijkomende opleiding in sportvoeding leerde ik inspanningstesten en trainingsschema’s om te zetten in gepast voedingsadvies voor sporters op elk niveau.

Als voedingscoach kan ik al mijn passies en interesses combineren. In mijn aanpak baseer ik mij in de eerste plaats op mijn wetenschappelijke kennis, maar gebruik ik ook mijn creativiteit in de zoektocht naar een gepaste en individuele oplossing en advies aan de hand van natuurlijke voeding en/of voedingssupplementen.

OPLEIDINGEN

2022 - 2023

2020 - 2022

2012 - 2017

2007 - 2012

Opleiding Sportvoeding (AP Hogeschool Antwerpen)

Postgraduaat Orthomoleculaire Gezondheidszorg (ICZO)

Doctoraat Biomedische Wetenschappen (KULeuven)

Master Biomedische Wetenschappen (KULeuven)

bottom of page